Istanbul

Istanbul: algemeen

Istanbul is een merkwaardig stad; het is een broeihaard van culturen en de enige stad die de Turkse cultuur en geschiedenis zo volledig weergeeft. De rivier die door de stad loopt, scheidt Europa van Azië. De stad Istanbul ligt aan de westelijke, europese kant van deze zeestraat. Dit deel wordt ook wel het Europese Istanbul genoemd. In de geschiedenis speelt Istanbul een prominente rol. Het was het Byzantium van de Grieken, het Constantinopel van het Oost-Romeinse Rijk en ten slotte de hoofdstad van de Osmanen. De stad is gebouwd op zeven heuvels die met elkaar verbonden zijn door drukke boulevards. Het aantal tegenstellingen binnen de stad is onwaarschijnlijk en zorgt voor een constante evolutie. De enorme drukte in de stad is te wijten aan de enorme bevolkingstoename en kan overweldigend zijn. In 1950 woonden hier 1,3 miljoen mensen, terwijl er vandaag al meer dan 14 miljoen mensen leven.

Er is hier enorm veel te zien en te doen. Als je de stad slechts enkele dagen kan bezoeken, concentreer je je best op het historische schiereiland.


Istanbul: ontdekken

In Istanbul valt heel wat te ontdekken. Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden uit de regio verzameld en op een rijtje geplaatst. Je kan Istanbul ontdekken volgens thema zoals: Shopping, Cultuur, Natuur, Strand & Zee, Activiteiten & Sport, Eten & Drinken, Entertainment, Kinderen,….


Istanbul: vakantie & reizen

Binnenkort op reis naar Istanbul? Ben je op zoek naar een hotel, vliegticket, vakantiehuis, lastminute, autoverhuur, zonreis, citytrip, cruise of appartement in Kemer? Wij geven een overzicht van de beste Istanbul vakanties en Istanbul reizen. Klik op onderstaande link om alle vakanties te ontdekken in Istanbul.

Geef commentaar, opmerkingen, tips over deze pagina

U ontvangt extra punten op uw account bij een elke nieuwe (goedgekeurde ) commentaar die u plaatst en indien u zich eerst gratis lid maakt van onze community. Bovendien maakt u kans op mooie reisprijzen. Klik hier om alles te ontdekken.

 

Spam protection by WP Captcha-Free

182 queries. 0.415 seconds.