Bodrum

Bodrum: algemeen

In de oudheid was deze stad gekend onder de naam Halikarnassos. Het was koning Mausolos die de stad in de 4e eeuw voor Christus stichtte en zo geliefd was bij de bevolking dat zij bij zijn dood het eerste mausoleum bouwden. Dit mausoleum is één van de (vernielde) zeven wereldwonderen.

Het oriëntatiepunt en symbool van Bodrum is het kasteel op de landtong die de baai in twee deelt. Ten oosten van het kasteel ligt een wandelpromenade die voornamelijk bars omgeven is en leidt naar het openbaar strand van Bodrum. Ten westen liggen privéjachten aangemeerd die je tegen betaling naar allerlei bestemmingen brengen. Bodrum is een levendige, maar toch charmante stad die op vlak van uitgaan en shoppen veel te bieden heeft. Je kan in het stadscentrum en in de voetgangerszone aan voet van het kasteel kan je rondlopen in gezellige straatjes met winkeltjes, restaurants en cafés. Op dinsdag en vrijdag is hier ook markt.


Bodrum: ontdekken

In Bodrum valt heel wat te ontdekken. Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden uit de regio verzameld en op een rijtje geplaatst. Je kan Bodrum ontdekken volgens thema zoals: Shopping, Cultuur, Natuur, Strand & Zee, Activiteiten & Sport, Eten & Drinken, Entertainment, Kinderen,….


Bodrum: vakantie & reizen

Binnenkort op reis naar Bodrum? Ben je op zoek naar een hotel, vliegticket, vakantiehuis, lastminute, autoverhuur, zonreis, citytrip, cruise of appartement in Bodrum? Wij geven een overzicht van de beste Bodrum vakanties en Bodrum reizen. Klik op onderstaande link om alle vakanties te ontdekken in Bodrum.

Geef commentaar, opmerkingen, tips over deze pagina

U ontvangt extra punten op uw account bij een elke nieuwe (goedgekeurde ) commentaar die u plaatst en indien u zich eerst gratis lid maakt van onze community. Bovendien maakt u kans op mooie reisprijzen. Klik hier om alles te ontdekken.

 

Spam protection by WP Captcha-Free

181 queries. 0.647 seconds.