Ephese – Kusadasi

Langs de weg tussen Kusadasi en Selcuk liggen de opgravingen van Ephese. In het hoogseizoen kan het hier heel druk zijn. Het is dan ook aan te raden om te vertrekken voor 9 uur. Deze opgravingplaats is heel uitgebreid en er is heel veel te zien. Om het meeste gezien te hebben, moet je hier zo’n twee a drie uur voor uittrekken. Er is op deze site bijna geen schaduw. Neem dus best een hoed en water mee. Het hoogtepunt van Ephese is de Celsiusbibliotheek. De versierde voorgevel werd gedeeltelijk terug opgebouwd. Andere bezienswaardigheden zijn het theater, de agora, de Marmerstraat, de latrines, de Hadrianustempel en hellinghuizen aan de Curentenstraat, de thermen en de Arcadiana-weg.

1 opmerking

  1. P.D. 13 sep, 2011
    Beantwoorden

    Met een goede gids is het zeker de moeite waard. Er zijn redelijk wat overblijfselen zodat je je een perfect beeld kan vormen van hoe het vroeger was. Let wel op want je kan nergens schuilen voor de zon en het is toch wel een eindje wandelen.


Geef commentaar, opmerkingen, tips over deze pagina

U ontvangt extra punten op uw account bij een elke nieuwe (goedgekeurde ) commentaar die u plaatst en indien u zich eerst gratis lid maakt van onze community. Bovendien maakt u kans op mooie reisprijzen. Klik hier om alles te ontdekken.

 

Spam protection by WP Captcha-Free

271 queries. 0.474 seconds.