Antalya

Antalya: algemeen

Antalya is de provinciehoofdstad van de Turkse Rivièra en staat bekend als een van de mooiste steden van Turkije. Over haar geschiedenis is vrij weinig bekend, maar het staat vast dat Antalya gesticht is in de 2e eeuw voor Christus. Waarschijnlijk werd de stad toen gebouwd op een eerder bewoonde plaats. De ligging van Antalya is vrij opmerkelijk: de stad zelf ligt op kliffen die aan weerszijden door stranden omgeven worden. Hoewel de stad enorm snel ontwikkeld is en er enorm veel hotels gebouwd zijn, heeft de stad haar authenticiteit behouden. In combinatie met het aanbod van cultuur, shoppingmogelijkheden en vele uitgaansmogelijkheden zorgt deze charme voor een enorme aantrekkingskracht op toeristen.


Antalya: ontdekken

In Antalya valt heel wat te ontdekken. Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden uit de regio verzameld en op een rijtje geplaatst. Je kan Antalya ontdekken volgens thema zoals: Shopping, Cultuur, Natuur, Strand & Zee, Activiteiten & Sport, Eten & Drinken, Entertainment, Kinderen,….


Antalya: vakantie & reizen

Binnenkort op reis naar Antalya? Ben je op zoek naar een hotel, vliegticket, vakantiehuis, lastminute, autoverhuur, zonreis, citytrip, cruise of appartement in Antalya? Wij geven een overzicht van de beste Antalya vakanties en Antalya reizen. Klik op onderstaande link om alle vakanties te ontdekken in Antalya.

Geef commentaar, opmerkingen, tips over deze pagina

U ontvangt extra punten op uw account bij een elke nieuwe (goedgekeurde ) commentaar die u plaatst en indien u zich eerst gratis lid maakt van onze community. Bovendien maakt u kans op mooie reisprijzen. Klik hier om alles te ontdekken.

 

Spam protection by WP Captcha-Free

187 queries. 0.366 seconds.