Praktische informatie Antalya


Je rondbewegen in de Turkse Rivièra en in het oord Antalya is vandaag de dag geen probleem meer. Er zijn tal van transportmiddelen om op je bestemming te geraken.


Vervoer Antalya & Openbaar vervoer Antalya

Bussen en minibussen in Antalya

Antalya is goed voorzien van openbaar vervoer mogelijkheden. Om je naar, in en rond Antalya te verplaatsen zijn er de grote bussen, de mini-busjes, ook wel Dolmus genoemd. Indien je korte afstanden wenst af te leggen, dan neem je het best de Dolmus mini-busjes. Er kunnen ongeveer een 20-tal personen in een Dolmus minibus. De grote bussen in Turkije zijn comfortabel en meestal voorzien van airconditioning.

Met de auto naar Antalya

Antalya is zeer gemakkelijk te bereiken met de wagen. Er zijn wel tal van infrastructuur werken door het steeds groter wordende toerisme. Uiteraard kan je ook steeds een huurwagen huren aan te luchthaven van Antalya of in de stad zelf.

Luchthavens in Antalya of Antalya bereiken via het vliegtuig

Antalya heeft een eigen luchthaven en is op 10km gelegen in het oosten van Antalya-stad. Er komen tal van vluchten aan in Antalya-luchthaven, zowel binnenlandse vluchten als internationale vluchten. Aan de luchthaven zijn er tal van transport mogelijkheden zoals openbaar vervoer ( bussen ), taxi’s en mini-bussen. Zij pendelen tussen de luchthaven en Antalya-stad. Er is geen treinverbinding tussen de luchthaven en andere steden in Turkije. Meer informatie over de Antalya-luchthaven kan je hier vinden: http://www.aytport.com

Boot & Ferry, Cruise in Antalya

Er zijn geen grote ferryboten die vertrekken vanuit Antalya. Enkel privéboten vertrekken vanuit Antalya.

Met de trein naar Antalya

Er is geen rechtsreeks treinverkeer naar Antalya.

Taxi’s in Antalya

Er zijn tal van taxi’s beschikbaar in Antalya. Er kan betaald worden in Turkse Lire of in Euro. Spreek steeds vooraf een prijs af, zeker indien je lange afstanden wens af te leggen vanuit Antalya.

Tram & Metro

Er is een tramsysteem / metrosysteem ( Light Rail ) in Antalya die zowel bovengronds als ondergronds rijden. De lijnen liggen langs de belangrijkste straten en boulevards van Antalya.


Antalya ontdekken

Wat is er te zien in Antalya? Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Antalya? Waar zijn er leuke restaurants? Wat kan je met kinderen beleven in Antalya en wat zijn de leuke strand- en zeeactiviteiten?  Waar kan je uitgaan in Antalya en waar kan je shoppen in Antalya? Klik hier om alles te ontdekken.

Geef commentaar, opmerkingen, tips over deze pagina

U ontvangt extra punten op uw account bij een elke nieuwe (goedgekeurde ) commentaar die u plaatst en indien u zich eerst gratis lid maakt van onze community. Bovendien maakt u kans op mooie reisprijzen. Klik hier om alles te ontdekken.

 

Spam protection by WP Captcha-Free

213 queries. 0.334 seconds.