Praktische informatie Kemer


Je rondbewegen in de Turkse Rivièra en in het oord Kemer is vandaag de dag geen probleem meer. Er zijn tal van transportmiddelen om op je bestemming te geraken.


Vervoer Kemer & Openbaar vervoer Kemer

Bussen en minibussen in Kemer

Kemer is goed voorzien van openbaar vervoer mogelijkheden. Om je naar, in en rond Kemer te verplaatsen zijn er de grote bussen, de mini-busjes, ook wel Dolmus genoemd. Indien je korte afstanden wenst af te leggen, dan neem je het best de Dolmus mini-busjes. Er kunnen ongeveer een 20-tal personen in een Dolmus minibus. De grote bussen in Turkije zijn comfortabel en meestal voorzien van airconditioning. Om met de bus naar Kemer te gaan, neem je het best een bus in Antalya-stad. Uiteraard zijn er georganiseerde busreizen van touroperators tussen Antalya en Kemer, maar hier zal je wel wat meer moeten voor betalen ( +/- €90 ).

Met de auto naar Kemer

Kemer is zeer gemakkelijk te bereiken met de wagen via de D400 / E90 en ligt op ongeveer een uur rijden van Antalya-luchthaven. Uiteraard kan je ook steeds een huurwagen huren aan de luchthaven van Antalya of in Antalya-stad zelf.

Luchthavens in Kemer of Kemer via het vliegtuig

Om Kemer te bereiken, vlieg je het best op Antalya. Antalya heeft haar eigen luchthaven en is op 10km gelegen in het oosten van Antalya-stad en op een uur rijden van Kemer. Er komen tal van vluchten aan in Antalya-luchthaven, zowel binnenlandse vluchten als internationale vluchten. Aan de luchthaven zijn er tal van transport mogelijkheden zoals openbaar vervoer ( bussen ), taxi’s en mini-bussen. Zij pendelen tussen de luchthaven en Antalya-stad. Er is geen treinverbinding tussen de luchthaven en andere steden in Turkije. Meer informatie over de Antalya-luchthaven kan je hier vinden: http://www.aytport.com

Boot & Ferry, Cruise in Kemer

Er zijn geen grote ferryboten die vertrekken vanuit Kemer. Enkel privéboten vertrekken vanuit Antalya.

Met de trein naar Kemer

Er is geen rechtsreeks treinverkeer naar Kemer.

Taxi’s in Kemer

Er zijn tal van taxi’s beschikbaar in Kemer. Er kan betaald worden in Turkse Lire of in Euro. Spreek steeds vooraf een prijs af, zeker indien je lange afstanden wens af te leggen vanuit Antalya. Een taxirit van Antalya-luchthaven naar Kemer-stad duurt ongeveer een uur en kost tussen de €55 – €60.

Tram & Metro Kemer

Er is geen tramsysteem / metrosysteem in Kemer.


Kemer ontdekken

Wat is er te zien in Kemer? Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Kemer? Waar zijn er leuke restaurants? Wat kan je met kinderen beleven in Kemer en wat zijn de leuke strand- en zeeactiviteiten?  Waar kan je uitgaan in Kemer en waar kan je shoppen in Kemer? Klik hier om alles te ontdekken.

Geef commentaar, opmerkingen, tips over deze pagina

U ontvangt extra punten op uw account bij een elke nieuwe (goedgekeurde ) commentaar die u plaatst en indien u zich eerst gratis lid maakt van onze community. Bovendien maakt u kans op mooie reisprijzen. Klik hier om alles te ontdekken.

 

Spam protection by WP Captcha-Free

213 queries. 0.368 seconds.