Stranden van Alanya

Bij Alanya zijn er verschillende stranden waar vakantiegangers uit kunnen kiezen: het Ulas strand, het Incekum strand, het Cleopatra strand en het Oostelijke strand.

Het Ulas strand ligt bij het Ulas park en is een van de beste stranden van de regio: faciliteiten zoals tafels, stoelen, barbecue grills en publieke toiletten horen allemaal bij het strand. Dit strand wordt veel bezocht door de lokale bevolking die het strand vaak gebruiken als een picknickplek. Helaas verdwijnt het strand beetje bij beetje door de kracht van de zee.

Het tweede strand is het Incekum Strand. Dit strand wordt vaak genoemd als een van de mooiste stranden van de zuidkust. Het zand is fijn en de zeebodem loopt langzaam af. Hierdoor is het strand zeer geliefd bij gezinnen met kinderen.

Ten westen van Alanya ligt het Cleopatra strand. Dit strand is het mooiste strand in de omgeving van Alanya, maar heeft een heel steile helling. Hierdoor is het minder geschikt voor gezinnen met kinderen.

Het laatste strand is het oost-strand dat begint bij de burcht van Alanya en zich tot circa 40 kilometer oostwaarts verder uitstrekt. Ook dit strand heeft een vrij vlakke helling waardoor het geschikt is voor kinderen. Aan het strand worden verschillende activiteiten aangeboden.

Geef commentaar, opmerkingen, tips over deze pagina

U ontvangt extra punten op uw account bij een elke nieuwe (goedgekeurde ) commentaar die u plaatst en indien u zich eerst gratis lid maakt van onze community. Bovendien maakt u kans op mooie reisprijzen. Klik hier om alles te ontdekken.

 

Spam protection by WP Captcha-Free

277 queries. 0.429 seconds.