Markt in Manavgat

Manavgat heeft een levendig en pittoresk centrum dat de Turkse cultuur nog uitademt. De stad is voornamelijk bekend is voor zijn markt op maandag en donderdag. Het beginpunt van de kraampjes ligt in het overdekte centrum en van hieruit strekken ze zich kilometers lang langs de rivier uit. Er worden hier onder andere kaas, kruiden, groenten, kledij, leder en vele souvenirs verkocht. Het is wel aan te raden hier vroeg naartoe te komen om drukte te vermijden. Het geschreeuw van de verkopers en een massa toeristen kan nogal overweldigend zijn. Indrukwekkend is dat bij de oproep tot gebed alle marktkramers tot het gebed overgaan waardoor alles eventjes stilvalt.

In Manavgat vind je verscheidene winkeltjes waar je souvenirs kan inslaan en al het noodzakelijke kan kopen. Wie echter de gelegenheid heeft om op maandag naar de markt te gaan, staat een verrassing te wachten. De stad wordt op deze dag helemaal omgetoverd in één groot marktplein met honderden kraampjes waar je alles kan kopen van groenten tot kledij en van lederen riemen tot gouden juwelen. Het is de bedoeling dat je hier gaat afbieden, dus wie weet tik je zo wel een koopje op de kop.

Geef commentaar, opmerkingen, tips over deze pagina

U ontvangt extra punten op uw account bij een elke nieuwe (goedgekeurde ) commentaar die u plaatst en indien u zich eerst gratis lid maakt van onze community. Bovendien maakt u kans op mooie reisprijzen. Klik hier om alles te ontdekken.

 

Spam protection by WP Captcha-Free

277 queries. 0.454 seconds.